Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Солени бисквитки с чедър

Солени бисквитки с чедър

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Солени бисквитки с чедър
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
12/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Ако децата искат да хрупкат нещо, нека това да са домашни солени бисквитки с чедър"

Необходими Продукти

  • брашно - 220 г
  • чедър - 150 г
  • краве масло - 110 г
  • кисело мляко - 120 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 - 2 щипки, сушен
  • черен пипер - 1 щипка, фино смлян
  • сол - 1 щипка, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето Чедър се настъргва на най- фино ренде. Разбърква се с мекото масло.

Содата се гаси в киселото мляко и се оставя да шупне.

Брашното с подправките и солта се сипват в купа и към тях се добавя млякото и маслото с чедъра.

Замесва се меко и нелепнещо тесто, като при нужда се поръсва още брашно.

Разточва се на тънка кора и се изрязват бисквитки в желаната от вас форма. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене или намазана с масло.

Кашкавалените бисквити се пекат на 180 градуса за около 15 минути или взависимост от дебелината им. Готови са, щом станат златисти и започнат да ухаят приятно.

Когато тавата се извади от фурната, соленките се оставят да изстинат добре и тогава ще придобият хрупкава коричка.

Много вкусни и любими!

Солените бисквитки с чедър са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: