Начин на приготвяне
Сиренето Чедър се настъргва на най- фино ренде. Разбърква се с мекото масло.
Содата се гаси в киселото мляко и се оставя да шупне.
Брашното с подправките и солта се сипват в купа и към тях се добавя млякото и маслото с чедъра.
Замесва се меко и нелепнещо тесто, като при нужда се поръсва още брашно.
Разточва се на тънка кора и се изрязват бисквитки в желаната от вас форма. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене или намазана с масло.
Кашкавалените бисквити се пекат на 180 градуса за около 15 минути или взависимост от дебелината им. Готови са, щом станат златисти и започнат да ухаят приятно.
Когато тавата се извади от фурната, соленките се оставят да изстинат добре и тогава ще придобият хрупкава коричка.
Много вкусни и любими!
Солените бисквитки с чедър са готови.