Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши Филаделфия тон с авокадо

Суши Филаделфия тон с авокадо

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Суши Филаделфия тон с авокадо
Снимка: Evgenia
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Суши Филаделфия тон с авокадо - любимото суши вече и у дома"

Необходими Продукти

  • кори нори - 1 бр., за суши
  • ориз - 90 г, за суши
  • крема сирене - 40 г, Филаделфия
  • вода - 130 мл, филтрирана
  • риба тон - 85 г, консерва филе в собствен сос
  • авокадо - няколко резена
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • сусам - за поръсване
  • уасаби
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като за начало измиваме ориза под течаща вода в цедка, докато водата стане прозрачна. Оставяме го за 20-30 минути да се суши.

Правим марината от оризовия оцет и захарта, като ги загряваме в подходящ съд, докато се разтопи захарта.

Ориза варим в тенджера с капак, щом заври водата, нагласяме котлона на най-ниската степен и така ври, докато попие водата. Периодично го разбъркваме с дървена шпатула.

Смесваме ориза и маринатата в тенджерата с капак и така стоят, докато изстине оризът.

Взимаме кора Нори и я поставяме върху подложка за навиване на суши (покрита с найлон).

С мокри пръсти разстиламе ориза по цялата ѝ повърхност. Поръсваме със сусам. Обръщаме кората, така че оризът да е отдолу.

Върху страната към нас редим ред риба тон, ред Филаделфия и ред авокадо. Навиваме с помощта на подложката за суши, като притискаме добре.

С остър нож (който мокрим преди всеки разрез), разрязваме рулото от суши на шайби.

Поднасяме домашното суши с уасаби и соев сос.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: