Начин на приготвяне
Като за начало измиваме ориза под течаща вода в цедка, докато водата стане прозрачна. Оставяме го за 20-30 минути да се суши.
Правим марината от оризовия оцет и захарта, като ги загряваме в подходящ съд, докато се разтопи захарта.
Ориза варим в тенджера с капак, щом заври водата, нагласяме котлона на най-ниската степен и така ври, докато попие водата. Периодично го разбъркваме с дървена шпатула.
Смесваме ориза и маринатата в тенджерата с капак и така стоят, докато изстине оризът.
Взимаме кора Нори и я поставяме върху подложка за навиване на суши (покрита с найлон).
С мокри пръсти разстиламе ориза по цялата ѝ повърхност. Поръсваме със сусам. Обръщаме кората, така че оризът да е отдолу.
Върху страната към нас редим ред риба тон, ред Филаделфия и ред авокадо. Навиваме с помощта на подложката за суши, като притискаме добре.
С остър нож (който мокрим преди всеки разрез), разрязваме рулото от суши на шайби.
Поднасяме домашното суши с уасаби и соев сос.
Да Ви е сладко!