Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка спаначена супа

Агнешка спаначена супа

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Агнешка спаначена супа
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • момици - 1 бр.
  • агнешко було - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • спанак - 300 г
  • доматен сок - 3 с.л.
  • ориз - ½ ч.ч.
  • чубрица
  • джоджен
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • черен пипер
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, момицата и булото се нарязват на парчета, заливат се със студена вода и се слагат да се варят. Добавя се лукът, нарязан на ситно и запържен, както и доматеният сок.

Посолява се и се оставя да къкри на среден огън. Когато месото е почти готово, се добавят оризът, нарязаният спанак, чубрицата и джодженът.

Готовата супа се застройва с разбити в киселото мляко яйце, сол и черен пипер и се подправя с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Благодаря за рецептата, супата е много вкусна ! Сложих малко повече доматен сок и се получи с прекрасен вкус, не съм готвила агнешка супа със сок от домат, сложих даже малко повече , Доволна съм много от резултата !
12.07.2016 07:27