Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с кайма и гъби

Палачинки с кайма и гъби

Палачинки с кайма и гъби
Снимка: Кулинарна мрежа
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Солени палачинки с кайма и гъби - всички у дома са влюбени в тях"

Необходими Продукти

  • палачинки
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 650 мл
  • брашно - 320 г
  • плънка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 200 г пресни
  • кайма - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бял пипер
  • магданоз
  • краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките:

В купа разбиваме 2 яйца. Добавяме последователно 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 3 с.л. олио, 650 мл вода и 320 г брашно.

Печем палачинките в тиган с незалепващо покритие, като ги оставяме една идея по-сурови, защото после ще ги запържим.

За плънката:

В тиган с мазнина запържваме ситно нарязана глава лук и 2 скилидки чесън. Добавяме 200 г нарязани пресни гъби. Добавяме 500 г кайма, предварително овкусена със сол, черен, червен и бял пипер.

Готвим до готовност на каймата. Добавяме ситно нарязан магданоз.

Поставяме от каймата в единия край на солената палачинка и завиваме.

В тиган загряваме краве масло и запържваме палачинките с кайма и гъби от всички страни.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Rositsa Lambova

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: