Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с палачинки и кайма

Лазаня с палачинки и кайма

Лазаня с палачинки и кайма
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лазанята не е просто италиански специалитет, тя е състояние на духа"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • царевично нишесте - 6 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • За плънката
  • телешка кайма - 400 г
  • доматено пюре - 100 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л. пресен, накълцан
  • олио - 1/2 ч.л.
  • моцарела - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме палачинките:

В купа разбиваме хубаво яйцата. Добавяме солта, млякото, захарта, нишестето и содата и отново разбиваме. От сместа в намаслен с олио тиган изпържваме средно тънки палачинки.

За плънката запържваме каймата за 10 минути в тенджера с олиото, добавяме доматеното пюре, солта, черния пипер и босилека и готвим до сгъстяваме.

На дъното на кръгла тавичка с диаметъра на палачинките поставяме една палачинка. Отгоре сипваме плънка и настъргваме моцарела.

Така редуваме до изчерпване на продуктите, като завършваме с палачинка, а върху нея настъргваме само моцарела.

Запичаме лазанята за 10 минути в силно загрята фурна.

Сервираме веднага.

Лазанята с палачинки и кайма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: