Начин на приготвяне
За палачинките:
В купа разбиваме 2 яйца. Добавяме последователно 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 3 с.л. олио, 650 мл вода и 320 г брашно.
Печем палачинките в тиган с незалепващо покритие, като ги оставяме една идея по-сурови, защото после ще ги запържим.
За плънката:
В тиган с мазнина запържваме ситно нарязана глава лук и 2 скилидки чесън. Добавяме 200 г нарязани пресни гъби. Добавяме 500 г кайма, предварително овкусена със сол, черен, червен и бял пипер.
Готвим до готовност на каймата. Добавяме ситно нарязан магданоз.
Поставяме от каймата в единия край на солената палачинка и завиваме.
В тиган загряваме краве масло и запържваме палачинките с кайма и гъби от всички страни.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Rositsa Lambova