Начин на приготвяне
Цвеклото може да сварите на пара, във вода или да изпечете, завито в алуминиево фолио. Този път си спестих време, като купих готово българско, в което освен свареното цвекло няма други добавки.
Киселите краставички нарязах на средно големи кубчета, яйцата също. Сложих ги в купа и леко посолих. Цвеклото също нарязах на малки кубчета и добавих в купата.
Покапах в малко свеж лимонов сок и леко посолих.
Майонезата смесих с горчицата и прибавих към останалите продукти. Добавих и ситно нарязания копър и разбърках добре.
Готовата салата с цвекло покрих с фолио за свежо съхранение и прибрах в хладилника за около 30 минути, за да се охлади.
След това сложих в малко плато за поднасяне и украсих салатата разядка с варени яйца и листенца магданоз.
Добър апетит с моята вкусна салата с червено цвекло и яйца!
Често приготвям домашна майонеза, чиято рецепта може да видите в блога ми. Понякога ползвам и купена, но само споменатата Lesieur, и то само във варианта ѝ Мека и фина с пресни яйца.
Коментари