Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш по арабски

Сиропиран сладкиш по арабски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сиропиран сладкиш по арабски
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Арабски сиропиран сладкиш - режем и хапваме"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • кокосови стърготини - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • за поръсване
  • ядки - сурови
  • сушени плодове
  • сироп
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • вода - 0. 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд миксирайте всички сухи съставки за тестото, след което добавете и течните съставки. Разбъркайте много добре до гладка смес.

Намаслете тава с размери 20х30 см леко с растителна мазнина и разпределете вътре тестото за сладкиша. Поръсете с ядки и плодове. Печете на умерена фурна малко повече от половин час. Трябва да придобие златист загар.

Оставете арабският сладкиш да се охлади за 20 минути, а през това време направете сиропче.

За целта смесете трите съставки и варете сиропа 3 минутки.

Нарежете сладкиша с грис на блокчета и го полейте със сиропа, като гледате течността да е разпределена равномерно.

Нека сиропираният сладкиш престои така няколко часа и тогава го поднесете.

Сиропираният сладкиш по арабски със сигурност ще допадне на любителите на реването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: