Начин на приготвяне
В дълбок съд миксирайте всички сухи съставки за тестото, след което добавете и течните съставки. Разбъркайте много добре до гладка смес.
Намаслете тава с размери 20х30 см леко с растителна мазнина и разпределете вътре тестото за сладкиша. Поръсете с ядки и плодове. Печете на умерена фурна малко повече от половин час. Трябва да придобие златист загар.
Оставете арабският сладкиш да се охлади за 20 минути, а през това време направете сиропче.
За целта смесете трите съставки и варете сиропа 3 минутки.
Нарежете сладкиша с грис на блокчета и го полейте със сиропа, като гледате течността да е разпределена равномерно.
Нека сиропираният сладкиш престои така няколко часа и тогава го поднесете.
Сиропираният сладкиш по арабски със сигурност ще допадне на любителите на реването.