Крем от круши и лимони

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1
10/07/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 849
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • круши - 4 бр., меки
  • захар - 1/4 ч.ч. (50 г)
  • белтъци - 2 бр.
  • агар агар - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр., настъргана кора и сокът му
  • лешници - 2/3 ч.ч. (60 г), печени
  • лимони - 1 бр., нарязан на филийки за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се варят със захарта около 10-15 мин., докато омекнат. Оставят се да изстинат. Агар-агарът се разтопява с кората и сокa на лимона в 2 с.л. от водата на крушите в тенджерка на слаб огън, като се бърка непрекъснато.

В блендер се разбиват крушите с останалата вода, докато се получи гладка смес. Добавя се и желиращата смес като се почти стегне. Белтъците се разбиват на сняг и се размесват с пюрираните круши, като се добавят половината от лешниците.

Разпределят се във форми за печене на суфле или други, с каквито разполагате. Изстудяват се в хладилника най-малко 2 часа. Обръщат се в чинии за сервиране като се поръсват с останалите лешници и лимона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Camelia Bcn
Camelia Bcn
26.05.2018 22:50
Браво, страхотно кремче
0
0
Албена Атанасова
Много добро и интересно кремче се получи. Аз реших да изключа лешниците, но и без тях е много хубаво!
0
0