Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова супа със спагети

Зеленчукова супа със спагети

ИвановаИванова
Новак
65442
Зеленчукова супа със спагети
Снимка: Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пригответе си зеленчуковата супа със спагети и не му мислете"

Необходими Продукти

  • лук - 1/2 глава стар
  • праз - 100 г
  • чесън - 4 - 5 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • спагети - 100 - 150 г
  • сол - на вкус
  • босилек - 1 щ.
  • джоджен - 1 щ.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джинджифил - пресен, малко
  • магданоз - пресен
  • гъбен бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старият лук, празът и чесънът се нарязват и се запържват, докато придобият леко златист цвят.

Картофите за супата се обелват и се нарязват на полумесец. Може да се нарежат и на кубчета.

Морковите се обелват и се нарязват на кръгчета/полумесец.

Добавят се да се запържат за 5 минути. Бърка се, за да не загори.

Добавя се вода и в зависимост от тенджерата, в която ще се приготвя ястието и за колко порции.

Добавя се бульонът.

Добавят се спагетите, като предварително се начупват на две.

Накрая се добавят всички подправки и се оставя зеленчуковата супа да ври.

След около 20-30 минути вкусната зеленчукова супа със спагети е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: