Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с лимонов сос

Спагети с лимонов сос

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Спагети с лимонов сос
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Спагети със свеж лимонов сос - невероятно изпълнение в кухнята"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • готварска сметана - 100 мл
  • магданоз - ⅓ връзка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скилидките чесън може или да се оставят цели и после да се извадят или да се наситнят и чесънът да е част от соса за паста.

Спагетите се сваряват в подсолена вода. Когато са готови, се отцеждат, но се запазва малка част от водата, в която са се варили.

Кората на лимона се настъргва и сокът се изцежда.

Магданозът се наситнява, както и скилидките, ако няма да се ползват цели.

В тиган се налива малко зехтин и в него се слага чесънът. Налива се лимоновият сок и когато заври, се намалява огънят, оставя се да къкри няколко минути, като от време на време се разбърква.

Налива се сметаната, прибавя се настърганата лимонова кора, магданозът и сол на вкус. Разбърква се и се оставя за няколко минути на слаб огън. След това се премахват скилидките чесън, ако са използвани цели.

Отцедените спагети се прибавят към соса за паста и се наливат 2-3 с.л. от водата им. Разбърква се, за да се смеси всичко добре.

При сервиране спагетите с лимонов сос се поръсват с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рая Андонова
Рая Андонова
Според рецептата е 100 мл сметана и 2-3 с.л. вода, но този път сложих 200 мл сметана и почти ½ ч.ч. от добре подсолена вода от спагетите - стана много по-кремав и вкусен сосът, изключително добро е по този начин.
13.05.2022 17:43
2