Телешко с лимонов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Телешко с лимонов сос1 / 2
24/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • бульон - 200 мл от кубчета зеленчуков
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 10 стръка зелен
  • чесън - 1 скилидка
  • соев сос - 1 с.л.
  • нишесте - 4 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета с дебелина 1 сантиметър. Слага се в купа, добавя се соевият сос и се разбърква. Добавят се 3 супени лъжици нишесте и всичко се разбърква отново.

Зеленият лук се реже на парченца по 3 сантиметра. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Чесънът се реже на ситно. В тиган с дебело дъно се загрява маслото и на порции се пържи месото, като всяка порция се пържи по 3 минути.

Месото се слага в чиния. В същия тиган се изпържват зеленият лук и чесънът. Месото се връща в тигана, добавя се лимоновата кора и сокът от лимона, захарта, солта, оцетът и бульонът.

Останалото нишесте се размива в 1 супена лъжица вода и се добавя в сместа. Ястието се задушава още 2 минути и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
22
10
Дай твоята оценка: