Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Японски Чийзкейк - направо се топи в устата

Японски Чийзкейк - направо се топи в устата

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
711k127448
Японски Чийзкейк - направо се топи в устата
Снимка: Иван Паунов
1 / 3с Видео
10/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
21 мин.
Порции
6
"Разкошен японски чийзкейк, който ще погали всичките ви сетива"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. ( разделени белтъци от жълтъци )
  • крема сирене - 150 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • брашно - 50 г
  • краве масло - 25г
  • захар - 60 г кристална
  • пудра захар - за украса
  • плодове - за украса
  • лимонов сок - 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този японски чийзкейк ви е нужна тавичка за печене с падащо дъно - 16 см диаметър.

Разделяме в две купички белтъците от жълтъците.

В друг съд си изсипваме крема сиренето, прясното мляко и маслото. Разтапяме сместа на водна баня. След това сваляме от котлона и към получената еднородна течност прибавяме жълтъците и разбъркваме с бъркалка, докато и те не се умесят.

Към тези съставки добавяме още и брашното и бъркаме до разтварянето му. Минаваме получената заготовка през цедка, за да се премахнат всички топченца от брашното. Сега започваме да разбиваме белтъците с помощта на миксер.

Прибавяме още в началото лимоновия сок и 1/3 от кристалната захар. След около минутка добавяме още 1/3 захар и накрая, преди да получим меки връхчета, изсипваме и последната част от нея.

Изключваме миксера за кратко. След това отново включваме и бъркаме за няколко секунди. Така белтъците ще станат много пухкави, но без големи балончета.

Започваме да ги прибавяме на три етапа към другата получена смес. Бъркаме на ръка, за да не пребием белтъците.

Приготвяме си тавичката с хартия за печене и изсипваме сместа в нея. Покриваме краищата на тавичката с алуминиево фолио. Тази малка тавичка поставяме в по-голяма тавичка.

В по-голямата добавяме топла вода (около 80°C) 2 см височина. Печем в предварително загрята фурна на 160°C за 20 мин. След изминаването на това време отваряме фурната за 1 минута и намаляваме температурата на 110°C .

Затваряме фурната и печем за още 1 час. След изминаването и на това време изключваме фурната и я отваряме. Оставяме приготвения чийзкейк така за нови 30 мин.

Можете да го сервирате топъл или студен. По ваш избор.

Да ви е сладко с моя японски чийзкейк - направо се топи в устата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: