Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително на 160°С.
Млякото, маслото и крема сиренето се затоплят заедно котлона на средна топлина, след което се разбиват с бъркалка и се оставят да изстинат. Добавят се жълтъците и се разбърква добре.
Брашното и нишестето се пресяват и се добавят.
Белтъците се разбиват на сняг в отделна купа, след което се добавя захарта и сместа се разбива още малко.
Белтъчената смес се добавя на четвъртинки към жълтъчната, като се бърка много внимателно.
Намаслете кръгла форма за печене с диаметър 20 см и покрийте дъното и стените и с хартия за печене.
Изсипете сместа вътре и печете на водна баня за около половин час на 160°С и после около 55 мин на 135°С, докато сладкишът удвои височината си.
Оставете чийзкейка напълно да изстине в печката, иначе ще спадне.
Поръсва се с пудра захар.
Лесният японски чийзкейк е готов.