Начин на приготвяне
В купа сипете разбърканото кисело мляко. Добавете солта, яйцата (без единия жълтък), олиото и разбъркайте. Прибавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера и замесете меко тесто.
Върху обилно поръсен с брашно плот, разточете кората на правоъгълник.
Намажете с мекото масло и поръсете с 150 г настърган на едро кашкавал.
Навийте кората на руло и нарежете на филийки с дебелина 1 см. Подредете филийките в тава, постлана с хартия за печене с разреза отгоре.
Намажете повърхността им с разбития жълтък с 1 ч.л. вода и поръсете с останалия настърган кашкавал.
Поставете тавата с всички кашкавалки в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете закуските за около 20 минути до златист цвят на кашкавала.
Бързите кашкавалки с кисело мляко ще ви харесат много, ако сте почитатели на тутманици и милинки.