Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Гофрети с ябълково и кокосово брашно

Гофрети с ябълково и кокосово брашно

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Гофрети с ябълково и кокосово брашно3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Сутрин, която започва с гофрети, е усмихната сутрин"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кокосово брашно - 60 г
  • ябълково брашно - 10 г
  • брашно - 100 г бяло
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • кокосово масло - 3 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • сода бикарбонат - 1/3 ч. л
  • ванилова есенция - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, захарта, прясното мляко и ваниловата есенция в купа. Разтопяваме кокосовото масло и го добавяме, след като изстине в яйчената смес.

При непрекъснато бъркане добавяме брашната, содата и солта. Трябва да се получи гъсто тесто, като за кекс. Изпичаме гофрети в предварително загрят гофретник.

Мажем формите на гофретника с олио преди всяко изпичане на гофретите. Поднасяме топли със сок от агаве (може и мед) и течен шоколад. Да Ви е сладко!

Гофретите с ябълково и кокосово брашно свършват много бързо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: