Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 190 градуса. Намазва се с масло огнеупорен съд за печене. Резенето се почиства, като се отстранят твърдите му части и външната му част.
Режат се стъблата и всяка глава се реже на половина. Варят се в подсолена, вряща вода около 10 мин. или докато омекнат. Изцеждат се и подсушават с чиста кърпа.
Всяка половина се реже на 2-3 парчета. Пържат се в 4 с.л. от маслото в голям тиган, докато станат златисти. Добавя се сметаната, солта и пипера. Похлупва се и се държи на огъня около 15 мин., докато сместа намалее.
Резенето се подрежда в приготвената форма за печене на пластове, заедно с лука. Поръсва се пармезанът и с останалото масло. Пече се около 20 мин. - докато ястието стане светлозлатисто.