Начин на приготвяне
Гърдите се разрязват хоризонтално по дължина на две по-тънки парчета. Всяко парче се начуква.
Поръсват се със сол и черен пипер на вкус и се разтриват.
В дълбока чиния се разбират яйцата заедно със сухите подправки. В плитка чиния се смесва пармезанът с наситненият магданоз.
Всяко парче се овалва в пармезан, след това се потапя в яйце и после пак пармезан.
В сгорещено олио се изпържват панирените пилешки филенца до позлатяване, около 2 минути на страна. Когато са готови, се оставят настрана.
Наситненият чесън се запържва в останалото олио и се прибавят доматите със захарта, 1 с.л. риган, сол и черен пипер.
Оставя се на слаб огън около 5-10 минути.
В тава се изсипва готовият доматен сос, разпределят се пилешките гърди и отгоре на места се слагат парченца моцарела.
Слага се да се запече във фурната пиле с пармезан на фурна за 10-15 минути или докато се разтопи моцарелата.