Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Паста със сирене на фурна

Паста със сирене на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Паста със сирене на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • паста - 500 г фузили (спираловидни макарони) или др. вид
  • сметана - 1 1/2 (375), пълномаслена
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 350 г, Фета
  • сирене - 1 ч.ч. (125 г), прясно настъргано, Грюер
  • брашно - 3 с.л., обикновено
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
  • индийско орехче - 1/8 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се варят в подсолена и вряща вода до пълна готовност. Изцеждат се, но се оставя 4 с.л. от водата, където са врели. Фурната се загрява предварително.

Маже се с масло форма за печене. Смесват се сметаната, запазената вода и яйцата. Добавят се двата вида сирене и брашното.

Разстилат се макароните в приготвената форма и се заливат с яйчената смес. Пекат се около 30-35 мин. или докато макароните станат златисти. Сервират се горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: