Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват с 3 супени лъжици хладка вода и захарта до пяна. Добавят се брашното и бакпулверът и разбитите на сняг белтъци. Пече се върху хартия за печене в тавичка и след като изстине, се натрошава на ситно.
Приготвя се кремът, като яйцата се смесват на водна баня със захарта и се бъркат непрекъснато.
Разбива се омекналото масло с бадемите и тази смес се добавя към крема. Всичко се смесва с натрошения сладкиш и рома и се оставя в хладилника за 1 час.
Оформят се топчета, които да приличат на яйца, като може да се използват готови форми, намазани с олио.
Слагат се яйцата от тесто в камерата на хладилника и след 20 минути се вадят и се украсяват с шоколадови пръчици.