Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Яйца от тесто с ром

Яйца от тесто с ром

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Яйца от тесто с ром2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
215 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 150 г
  • бадеми - 100 г (смлени)
  • ром - 3 с.л.
  • олио - за намазване
  • шоколадови пръчици - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с 3 супени лъжици хладка вода и захарта до пяна. Добавят се брашното и бакпулверът и разбитите на сняг белтъци. Пече се върху хартия за печене в тавичка и след като изстине, се натрошава на ситно.

Приготвя се кремът, като яйцата се смесват на водна баня със захарта и се бъркат непрекъснато.

Разбива се омекналото масло с бадемите и тази смес се добавя към крема. Всичко се смесва с натрошения сладкиш и рома и се оставя в хладилника за 1 час.

Оформят се топчета, които да приличат на яйца, като може да се използват готови форми, намазани с олио.

Слагат се яйцата от тесто в камерата на хладилника и след 20 минути се вадят и се украсяват с шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: