Начин на приготвяне
Първо, сложете млякото в купичка и в него разбъркайте содата бикарбонат.
Оставате за няколко минути на страни, докато содата не шупне. Внимавайте, защото обемът на киселото мляко ще се удвои. Имайте го в предвид и използвайте по дълбок съд.
Докато содата се активира, пресейте брашното в голяма тава.
По средата му направете кладенче и в него сложете олиото, захарта и солта. Изсипете и киселото мляко.
Започнете да разбърквате, като постепенно взимате от брашното в страни. Накрая замесете с ръце.
Получава се меко пухкаво тесто, което не бива да залепва по ръцете ви.
Ако е така, означава че имате нужда от още малко брашно.
Пухено тесто без яйца и мая може да използвате, за да приготвите пици, хляб или закуски.
Коментари