Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Пухено тесто без яйца и мая

Пухено тесто без яйца и мая

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пухено тесто без яйца и мая
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"За какво пожелаете може да използвате това пухкаво тесто, за което не са ви необходими нито яйца, нито мая"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • кисело мляко - 300 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1.ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сложете млякото в купичка и в него разбъркайте содата бикарбонат.

Оставате за няколко минути на страни, докато содата не шупне. Внимавайте, защото обемът на киселото мляко ще се удвои. Имайте го в предвид и използвайте по дълбок съд.

Докато содата се активира, пресейте брашното в голяма тава.

По средата му направете кладенче и в него сложете олиото, захарта и солта. Изсипете и киселото мляко.

Започнете да разбърквате, като постепенно взимате от брашното в страни. Накрая замесете с ръце.

Получава се меко пухкаво тесто, което не бива да залепва по ръцете ви.

Ако е така, означава че имате нужда от още малко брашно.

Пухено тесто без яйца и мая може да използвате, за да приготвите пици, хляб или закуски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е топ! Вкусът е уникален, балансиран, не мирише на сода! Лесна и приятна за изпълнение рецепта! Тънко, меко, ефирно и леко за разточване тесто! Благодаря за вкусния обед!
23.01.2022 15:02
1
1