Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с чесън на тиган

Качамак с чесън на тиган

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Качамак с чесън на тиган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Уникално вкусно и ароматно селско ястие - една рецепта, която записваме в златната книга с любими рецепти"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 300 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сирене - 50 г
  • вода - 500 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек - 1/4 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в тигана олиото и маслото и задушаваме в тях и малко вода ситно нарязаните скилидки чесън.

Поръсваме с босилека, постепенно прибавяме брашното, като бъркаме непрекъснато. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Сипваме по-малко гореща вода, а след нея - и прясното мляко.

Бъркаме качамака до извиране на водата. Заглаждаме го с намокрена във вода лъжица и го посипваме с натрошеното сирене.

Качамакът с чесън на тиган е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: