Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с кейл и авокадо

Салата с кейл и авокадо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата с кейл и авокадо
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Салата с кейл и авокадо - здравословна и вкусна"

Необходими Продукти

  • кейл - 100 г
  • авокадо - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 червена
  • ДРЕСИНГ С АВОКАДО
  • авокадо - 1 бр. (среден размер, добре узряло)
  • зехтин - 45 - 50 мл.
  • лимонов сок - от 1 лимон, прясно изцеден
  • соев сос - 30 мл
  • сол - 1 - 2 щипки
  • меласа от нар - 1 ч.л. или на вкус
  • сирене - 20 - 30 г меко, ароматно (или кашкавал)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте листата на къдравото зеле и ги накъсайте на парченца, отстранявайки твърдите жилки в средата. Претеглете чак след като сте почистили кейла от дръжките (трябва да е 100 грама).

Направете дресинга за салатата, като обелите и смелите авокадото със соевия сос, лимоновия сок, зехтина, малко сол и меласа от нар.

Сипете дресинга при зелените къдрави листенца кейл и бъркайте докато станат крехки. Би ви улеснило много, ако имате кухненски робот /мултикукър, на който да може да настроите само функция бъркане.

Той ще свърши тази работа вместо вас и няма да се наложи да проявявате никакво усилие.

Важно е кейлът да се претрие, защото иначе листата му са по-твърдички, а след като се омекотят стават наистина разкошни.

След като сте готови, накълцайте моркова и чушката на ситно и ги добавете към салатата.

Разбъркайте отново и сервирайте с другото авокадо, нарязано на парченца и подредено отгоре, както и мекото ароматно сирене (натрошено небрежно).

Невероятен вкус и свежест има в тази чудесна зеленчукова салата, а освен това е и много полезна и с детоксикиращ ефект.

Салатата с кейл и авокадо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иивинка
Иивинка
Тази саладка ще си я включа в режима :) Благодаря ти отново за страхотната рецепта, браво!
19.03.2022 13:30
1