Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата с кейл, спанак и авокадо

Салата с кейл, спанак и авокадо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата с кейл, спанак и авокадо
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Богата, сочна, зелена и много вкусна салата, която може да сервирате с бяло вино."

Необходими Продукти

  • кейл - 100 г
  • бейби спанак - 100 г
  • краставици - 1 - 2 бр.
  • авокадо - 2 бр.
  • слънчогледово семе - 3 с.л. или на вкус
  • балсамов оцет - бял
  • зехтин - екстра върджин
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте листата от кейл и спанак поотделно и ги оставете да се отцеждат.

Накъсайте къдравото зеле като отстранявате твърдата жилка от всяко листо. Поръсете с една-две щипки сол, балсамов оцет и зехтин и с пръсти стривайте и масажирайте листенцата.

Кейлът става приятен за хапване на зелена салата само по този начин, така листенцата стават крехки и поемат от дресинга.

Сложете листните зеленчуци в купа. Добавете краставица на кръгчета и овкусете цялостно салатата с дресинг от бял балсамов оцет, хубав зехтин и сол.

Разбъркайте добре и чак тогава сложете авокадото в салатата, като отново объркате, но вече по- внимателно за да не го смачкате.

Поръсете с белено сурово или леко запечено слънчогледово семе.

Тази Салата с кейл, спанак и авокадо е много свежа и приятна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: