Начин на приготвяне
Измийте листата от кейл и спанак поотделно и ги оставете да се отцеждат.
Накъсайте къдравото зеле като отстранявате твърдата жилка от всяко листо. Поръсете с една-две щипки сол, балсамов оцет и зехтин и с пръсти стривайте и масажирайте листенцата.
Кейлът става приятен за хапване на зелена салата само по този начин, така листенцата стават крехки и поемат от дресинга.
Сложете листните зеленчуци в купа. Добавете краставица на кръгчета и овкусете цялостно салатата с дресинг от бял балсамов оцет, хубав зехтин и сол.
Разбъркайте добре и чак тогава сложете авокадото в салатата, като отново объркате, но вече по- внимателно за да не го смачкате.
Поръсете с белено сурово или леко запечено слънчогледово семе.
Тази Салата с кейл, спанак и авокадо е много свежа и приятна.
Добър апетит!