Начин на приготвяне
В тенджерка запържих ситно нарязания лук, чесън, нарязаните на кубчета моркови.
Каймата подправих с черен пипер, чубрица, кимион, сол, добавих измития ориз и омесих добре.
С навлажнени ръце оформих малки топчета за супа, които залях с вряла вода в малка тенджерка и отпених за 3-4 минути на котлона.
Когато се задушат лукът и морковите, добавих ситно нарязаните картофи, долях топла вода, след това добавих и топчетата, на които отлях водата, в която се отпенваха.
Долях още топла вода, подправих със сол, черен пипер и куркума и оставих да поври.
Когато всичко е почти готово, слагам фиде, трябват му 5 минути да се свари.
Правя застройка от жълтъци и кисело мляко, гребвам от супата топчета и добавям към яйцата, да се темперират, след което ги връщам с разбъркване към супата.
Обилно поръсвам супата топчета с картофи и моркови с магданоз.
Бон Апети от нас Дони Ники