Начин на приготвяне
Масло със захарта се разбиват с миксера до побеляване. Яйцата се добавят едно по едно към сместа.
Брашното и бакпулверът се пресяват предварително и се добавят към сместа. Последно се слага прясното мляко. Получава се гъста и гладка смес, която се разпределя в силиконови формички.
Пекат се на 170°C с вентилатор за 15-20 минути.
Готовите кексчета се изваждат от формичките, издълбават се в средата и се пълнят със сладко от ягоди с помощта на лъжичка.
От трохите се прави капаче върху кексчетата, за да не се разтича сладкото.
Маслото се разбива на максимална мощност за 5 минути до побеляване, добавя се на тънка струйка кондензирано мляко, бъркането продължава още 10 минути до получаване на пухкав крем.
Оцветява се и се шприцоват цветя по желание върху къпкейковете за повод.
Бон апети от Дони Ники!
Коментари