Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с крем и ябълки

Бисквитена торта с крем и ябълки

Бисквитена торта с крем и ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Бисквитена торта с крем и ябълки - толкова бърза, че няма да ви се вярва"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 260 г (бели и кафяви)
  • ябълки - 4 средно големи
  • пудра захар - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • канела - 1 равна ч.л.
  • крем
  • прясно мляко - 200 мл
  • кафява захар - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • млечен шоколад - 40 г
  • лешници - 10 едро нарязани
  • поръска
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе ябълките, обелете ги и настържете на ренде. Смесете ябълките с пудра и кафява захар, канела и сложете на умерен, не много силен огън за 10 минути, като бъркате с дървена лъжица.

Свалете от котлона, охладете и прибавете нарязани на едро лешници.

Пригответе крема, като в прясното мляко разбъркате кафявата захар и царевичното нишесте.

Сложете на слаб огън и се бърка докато сгъсти. Свалете от котлона добавете парченца шоколад, от топлината ще се разтопят и кремът за тортата е готов.

В купа начупете бели и кафяви бисквити, добавете 3 с.л. от крема и ябълките.

Разбъркайте внимателно, сипете в малка тортена форма с ринг (20 см(, а отгоре сипете останалия крем и заравнете.

Охладете бисквитената торта, свалете ринга и поръсете с шоколадови пръчици.

Бисквитената торта с крем и ябълки е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: