Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Великденски козуначен кекс

Великденски козуначен кекс

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Великденски козуначен кекс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"Насладете се на съвършения вкус на този Великденски козуначен кекс със стафиди"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 50 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - 50 г (смлени)
  • стафиди - 1 шепа
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с леко стопленото мляко, брашното и солта и се омесва тесто, което е твърдо. Прави се топка и се оставя да втаса на топло.

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до побеляване, добавя се разтопеното масло и се разбърква. Тестото се омесва отново и се добавят яйцата с маслото, орехите и стафидите.

С това тесто се напълва форма за кекс, намазана с мазнина. Тестото трябва да стига до средата на формата. Като се надигне, но не догоре, се пече в умерена фурна около час. Поръсва се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мая и сол не се слагат заедно. Маята не се активира!!!
25.04.2024 01:53
1