Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Великденски кекс с глазура

Великденски кекс с глазура

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Великденски кекс с глазура
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Запишете си рецептата за този великденски кекс - ще ви трябва"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • бакпулвер - 10 грама
  • масло - 125 грама
  • захар - 300 грама
  • брашно - 300 грама
  • прясно мляко - 175 мл
  • карамфил - 1 щ.
  • индийско орехче - 1 щ.
  • канела - 1 щ.
  • какао - 3 с.л.
  • шоколадова глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

Разбийте белтъците до получаване на твърд сняг.

В отделна купа разбийте белтъците заедно с размекнатото масло. Когато се получи фин крем, сипете пресятото брашно, прясното мляко, подправките, какаото и бакпулвера.

Разбъркайте и на части добавете белтъците. Бъркайте внимателно в една посока, за да остане пухкаво тестото.

Пригответе си продълговата форма за печене и я намазнете. Сипете вътре сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете кекса до готовност - около 45 минути.

Охладете готовия великденски сладкиш и го извадете от формата. Залейте с готовата шоколадова глазура и изчакайте да стегне. По желание може да украсите с различни бои за още по-празничен вид.

Великденският кекс с глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: