Начин на приготвяне
Цялото парче свинско се обезципява и подготвя така, че да е равно от всички страни.
Овкусяваме със сол и черен пипер. Запечатваме от всички страни месото на силна температура, като накрая добавяме в тигана маслото. Със стръкче мащерка намазваме от маслото по месото. Вадим месото в фолио и го завиваме плътно да пусне соковете си. Оставяме настрани.
В същата мазнина добавяме ситно нарязаните гъби, овкусяваме със сол и черен пипер. Когато започнат да отделят вода, слагаме стръкче мащерка и изваждаме. Трябва да отцедите добре гъбите, да се получи малко по-едра смес от пастет.
Разстиламе бутер тестото (за целта трябва да е полуомекнало) и изрязваме 2 ивици за декорация. Намазваме краищата с жълтък и добавяме сместа от гъби.
Разстиламе да получим равномерен пласт. Добавяме месото и завиваме като руло Стефани. Запечатваме всички краища, плътно декорираме с лентичките и сусам. Намазваме с жълтък и печем на вентилатор за 30 мин.
По желание може да гарнираме с картофено пюре и глазирани моркови.
Приятен апетит и не забравяйте щипка любов.
Опитайте още днес Любимото свинско Уелингтън на Гордън Рамзи!