Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Любимото свинско Уелингтън на Гордън Рамзи

Любимото свинско Уелингтън на Гордън Рамзи

Любимото свинско Уелингтън на Гордън Рамзи
Снимка: Павел Петков
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Какво повече да кажем от Любимото свинско Уелингтън на Гордън Рамзи"

Необходими Продукти

  • свинско - 1 кг контра филе
  • бутер тесто - 1 бр.
  • печурки - 1 кг.
  • яйца - 2 бр.
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - 1/4 от пакетчето
  • сусам - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото парче свинско се обезципява и подготвя така, че да е равно от всички страни.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Запечатваме от всички страни месото на силна температура, като накрая добавяме в тигана маслото. Със стръкче мащерка намазваме от маслото по месото. Вадим месото в фолио и го завиваме плътно да пусне соковете си. Оставяме настрани.

В същата мазнина добавяме ситно нарязаните гъби, овкусяваме със сол и черен пипер. Когато започнат да отделят вода, слагаме стръкче мащерка и изваждаме. Трябва да отцедите добре гъбите, да се получи малко по-едра смес от пастет.

Разстиламе бутер тестото (за целта трябва да е полуомекнало) и изрязваме 2 ивици за декорация. Намазваме краищата с жълтък и добавяме сместа от гъби.

Разстиламе да получим равномерен пласт. Добавяме месото и завиваме като руло Стефани. Запечатваме всички краища, плътно декорираме с лентичките и сусам. Намазваме с жълтък и печем на вентилатор за 30 мин.

По желание може да гарнираме с картофено пюре и глазирани моркови.

Приятен апетит и не забравяйте щипка любов.

Опитайте още днес Любимото свинско Уелингтън на Гордън Рамзи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: