Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Лесно руло Уелингтън със свинско бонфиле

Лесно руло Уелингтън със свинско бонфиле

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Лесно руло Уелингтън със свинско бонфиле
Снимка: Ivelina
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Лесно, колко да е лесно, но пък си струва всяка отделена минута, защото крайният резултат е впечатляващ - Дами и Господа - руло Уелингтън"

Необходими Продукти

  • свинско филе - към 500 г
  • бутертесто - 1 лист
  • печурки - 300 г, манатарки или горски
  • прошуто ди парма - 100 г
  • дижонска горчица - 1 - 2 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • зехтин - 2 - 3 с.л. екстра върджин или олио
  • краве масло - 30 г
  • шалот - 1 бр. голям
  • моцарела - 150 г / кашкавал/
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско бонфиле по рецепта на Уелингтън в сегашния си вид е на около 100 години и е разновидност на френско ястие.

Тази рецепта ще изненада дори ценителите на класиката, която се приготвя от Гордън Рамзи с телешко филе, но по трудна за начинаещи кулинари.

Руло Уелингтън включва прясно свинско бонфиле заедно с прекрасната комбинация от бутертесто, прошуто, дижонска горчица и сотирани гъби, за да се получи най-вкусната, елегантна и направо великолепна празнична вечеря, която всъщност е доста лесна за приготвяне.

Руло Уелингтън, приготвено със свинско филе, обвито в прошуто, гъби и бутер тесто във форма на руло е рецепта, която ще впечатли!

Руло Уелингтън със свинско бонфиле е перфектенo за споделяне с приятели или семейство и отлично основно ястие за коледните празници.

Тази рецепта е лесна, само трябва да знаете да работите с бутертесто и да запечатате филето, без да го дупчите, за да не изтекат соковете му. Свинското филе за разлика от телешкото не трябва да остава розово във вътрешността и това е предимство при печенето му и лесно за изпълнение.

Подправете свинското филе със сол, черен пипер, нарязана много ситно скилидка чесън, магданоз и розмарин. Оставете настрана да се маринова за 20 мин. Също толкова вкусно е само с черен пипер, сол и след запичане намазано с 2 супени лъжици горчица.

В голям тиган на силен огън разтопете масло със зехтин. Добавете маринованото свинско филе в горещия тиган и гответе до кафяво от всички страни- около -2 минути на страна. Тази процедура отнема около 8 минути. Внимавайте да не набодете повърхността на филето, което би довело до изтичане на соковете му!

Извадете запеченото филе от тигана да изстине и в същия тиган добавете бучка масло, ситно нарязаните гъби и шалот. (Можете да ги смелите на ситно в комбайн) и сотирайте за около 5 минути да останат на мазнина, като разбърквате само от време на време.

Когато са готови ги оставете да изстинат. Разточете размразеното бутертесто, така че да е толкова дълго, колкото вашето филе, и достатъчно широко, за да го увиете напълно.

Покрийте тестото с тънко нарязано прошуто. Разстелете върху прошутото дижонска горчица.

Разстелете равномерно сотираната гъбна смес отгоре на прошутото. Подредете филийките моцарела или настърган кашкавал.

Класическата рецепта е без моцарела и кашкавал, на мен ми харесва повече с тях. Завийте филето в тестото и притиснете ръба да не се разтвори при печене.

Намажете тестото с яйчения жълтък. От останалото тесто нарежете с формичка за сладки няколко звезди и ги закрепете върху рулото. Поставете руло Уелингтън върху хартия за печене в подходяща тава. Прехвърлете Руло Уелингтън в тавичка за печене и поставете в горещата фурна, за да се пече 30 минути.

Гответе в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-30 минути. Ако се затруднявате при печенето, ползвайте термометър за печене на месо, като го поставите в най-дебелата част на месото.

Извадете от фурната, когато вътрешната температура е достигнала между 150-160 градуса. При мен е напълно готово за 30 минути на 200 градуса без вентилатор, с вентилатор гответе на 180 градуса за 30.

Бъдете спокойни в резултата - свинското Уелингтън ще бъде изпечено перфектно, само е нужно да спазите градусите за печене и времето.

Оставете месото да почине 3 минути преди нарязване.

Опитайте моя вариант на това така вкусно ястие!

Насладете се максимално на това лесно руло Уелингтън със свинско бонфиле!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мисля, че имате грешка в печенето, вътрешна температура на месото не може да бъде 150-160градуса.
Месото ще е готово, когато достигне 85 градуса , но не се препоръчва да се пече с термометър, защото тогава ще пробите Филипов и ще му изтече соса . Ще стане тогава сухо .
22.11.2022 20:58
1
1