Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата ала Гордън Рамзи

Фритата ала Гордън Рамзи

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Фритата ала Гордън Рамзи
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"С малко мерак и въображение една обикновена фритата може да се превърне в истинско кулинарно вълшебство"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • наденица - 2 бр. сурова
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • пармезан - 30 г
  • магданоз - няколко стръка
  • козе сирене - 100 г или моцарела
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и нарежете на полумесеци. Сложете зехтин в тиган и загрейте на котлона.

Поставете лука в тигана и запържете до омекване. Вземете суровите наденички и ги цепнете по дължина.

Махнете червото от тях, да остане само месото, него начупете на парчета в тигана при лука. Разбъркайте и запържете 5 минути.

Разбийте яйцата, добавете нарязан на ситно магданоз и настърган пармезан.

Изсипете яйчената смес в тигана и разбъркайте леко, колкото яйцата да се разпределят добре между месото. Подправете с черен пипер, сол и мащерка.

Върху получения омлет сложете на места парчета от козето сирене или моцарела и поръсете с настърган кашкавал.

Прехвърлете тигана с фритатата в загрята фурна на 180 градуса за няколко минути до разтапяне на кашкавала.

Фритатата ала Гордън Рамзи е много вкусна.

Бележки: Рецептата е адаптирана от предаване на Гордън Рамзи. В оригиналната рецепта той ползва и фенел, аз не харесвам вкуса му и го пропуснах.

Препоръчвам използването на тиган с по малък диаметър.Аз не съобразих и ми се получи по разлят и не толкова пухкав.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Фритата се прави с яйца и добавени зеленчуци. Подправките и сирене, кашкавал са по избор. Шунка или колбас са допълнителни екстри, но не основна съставка. Тази рецепта трябва да се казва "Омлет с наденички". Иначе е вкусно, но името не е коректно.
14.02.2024 09:11
1
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Вкъщи замириса на фритата.
14.08.2016 10:50