Начин на приготвяне
Разтопете маслото и добавете към него кафявата захар. Разбъркайте, докато се разтопи.
Смелете в блендер тиквеното семе и орехите на кратки пулсации. Добре е да останат и по-едри парченца.
В купа сложете овесените ядки, орехите, тиквеното семе, кокосовите стърготини и ванилията и полейте с разтопеното масло.
Разбъркайте добре.
Покрийте с хартия за печене дъното на форма за печене със сваляш се борд 24 см и изсипете сместа за основата. Заравнете и притиснете с дъното на чаша, като оформите и борд.
Сложете основата за уникалния чийзкейка да се пече в загрята на 140 °C фурна за 25 минути.
След това извадете от фурната и оставете да се охлади напълно.
През това време пригответе крема.
В купа смесете сирената маскарпоне, рикота и Филаделфия. Добавете 2 с.л. течен мед и разбъркайте.
Разтопете белия шоколад на водна баня и го добавете на тънка струя към сместа със сирената. Разбъркайте.
Изсипете крема върху охладената основа и заравнете с шпатула.
Сложете чийзкейк с маскарпоне и рикота в хладилник за 4-5 часа - най-добре за една нощ.
Непосредствено преди сервиране декорирайте с пресни ягоди и смлян шамфъстък.
Бон Апети с моя чийзкейк с маскарпоне и рикота!
Коментари