Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк с маскарпоне и рикота

Чийзкейк с маскарпоне и рикота

Чийзкейк с маскарпоне и рикота
Снимка: Росица Петрова
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Лек и вкусен, с ягодки или други плодове - това е любимият ни чийзкейк!"

Необходими Продукти

  • основа
  • овесени ядки - 100 г фини
  • масло - 100 г
  • кафява захар - 80 г Мусковадо
  • орехи - 60 г
  • тиквени семки - 40 г
  • кокосови стърготини - 60 г
  • ванилия - 1 бр.
  • крем
  • маскарпоне - 250 г
  • рикота - 200 г
  • филаделфия - 100 г
  • мед - 2 с.л.
  • бял шоколад - 100 г
  • още
  • ягоди - 250 г пресни
  • шамфъстък - смлян за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и добавете към него кафявата захар. Разбъркайте, докато се разтопи.

Смелете в блендер тиквеното семе и орехите на кратки пулсации. Добре е да останат и по-едри парченца.

В купа сложете овесените ядки, орехите, тиквеното семе, кокосовите стърготини и ванилията и полейте с разтопеното масло.

Разбъркайте добре.

Покрийте с хартия за печене дъното на форма за печене със сваляш се борд 24 см и изсипете сместа за основата. Заравнете и притиснете с дъното на чаша, като оформите и борд.

Сложете основата за уникалния чийзкейка да се пече в загрята на 140 °C фурна за 25 минути.

След това извадете от фурната и оставете да се охлади напълно.

През това време пригответе крема.

В купа смесете сирената маскарпоне, рикота и Филаделфия. Добавете 2 с.л. течен мед и разбъркайте.

Разтопете белия шоколад на водна баня и го добавете на тънка струя към сместа със сирената. Разбъркайте.

Изсипете крема върху охладената основа и заравнете с шпатула.

Сложете чийзкейк с маскарпоне и рикота в хладилник за 4-5 часа - най-добре за една нощ.

Непосредствено преди сервиране декорирайте с пресни ягоди и смлян шамфъстък.

Бон Апети с моя чийзкейк с маскарпоне и рикота!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Красота!
26.03.2022 17:03
1