Чийзкейк с рикота

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Чийзкейк с рикота1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6-8
"Обожаваме този чийзкейк, защото съчетава по перфектен начин хрупкав сладък блат, с леко солена плънка с богат аромат!"

Необходими Продукти

  • брашно - 175 г
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 115 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
  • За пълнежа
  • рикота - 450 г
  • сметана - 125 мл
  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък
  • захар - 85 г
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • портокалова кора - от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за тестото, замесете го и го оставете да се охлади за 1 час. За да направите пълнежа, разбийте рикотата със сметаната, яйцата, захарта, лимонова и портокаловата кора.

Разточете тестото и го сложете във форма за чийзкейк, покрийте с хартия за печене и отгоре сипете боб, за да не се повдигне тестото.

Изпечете блата в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути. Оставете го да се охлади и напълнете със сместа от рикота. Изпечете чийзкейка в загрятата фурна за 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: