Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с кисело мляко и мак

Козунак с кисело мляко и мак

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Козунак с кисело мляко и мак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
380 мин.
Общо
405 мин.
Порции
10
"Рано или късно всеки иска да открие перфектната рецепта за козунак, а ние вече го направихме в лицето на тази"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • прясно мляко - 300 мл
  • мас - 5 с.л. свинска
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 7 бр.
  • мая - 2 кубчета
  • брашно - като за меко тесто
  • мак - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с едно от яйцата, малко прясно мляко, солта и малко брашно. Оставя се на топло и когато стане на конци, се добавя в пресятото брашно.

Добавят се киселото мляко, останалото прясно мляко, свинската мас. Добавят се 4 яйца и при нужда се добавя още брашно. Тестото се оставя да втаса. След 2 часа се правят козунаци, които се слагат в намазани с мазнина форма.

Оставят се да втасат 30 минути. Козунаците се мажат с разбитите 3 яйца, поръсват се с мак и се пекат в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: