Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сладоледена торта»Ледена торта с козунак и кисело мляко

Ледена торта с козунак и кисело мляко

редакция:
Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1492k197
Ледена торта с козунак и кисело мляко
Снимка: Петя Стойнева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8
"Останали са ви парчета козунак? Ето какво да приготвите с него!"

Необходими Продукти

  • козунак - 4 парчета
  • банани - 1 бр.
  • ягоди - 100 г
  • кисело мляко - 300 г
  • мед - 1 ч.л.
  • готварска боя - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във форма с подвижно дъно се поставя козунак по избор, накъсан на дребно. Отгоре се слага нарязан на кръгчета банан, след това парчета пресни ягоди.

Киселото мляко се разбърква с меда и по желание се оцветява с боя за храна. Изсипва се върху ягодите и съда се поставя във фризер за три часа.

Преди сервиане ледената торта се оставя за няколко минути да се отпусне. Реже се с потопен в топла вода нож.

Свежест от кисело мляко, ягоди, банан и основа от козунак.

Ледената торта с козунак и кисело мляко е неустоима!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: