Начин на приготвяне
За кекса: Разбиваме кравето масло, пудрата захар, ванилията и солта за 10 минути.
Прибавяме яйцата - едно по едно. Продължаваме да разбиваме. Наливаме прясното мляко и смесваме добре. Следва пресятото брашно с бакпулвера и бъркаме с шпатула.
Щом сместа е готова, изсипваме във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно. Печем в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути (до суха клечка).
За крема: В купа смесваме малко прясно мляко с двата пакета крем ванилия. Останалото прясно мляко слагаме на огъня заедно със захарта. Щом се сгорещи, прибавяме първата смес и бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Сваляме от огъня.
Изсипваме в купа и покриваме със стреч, за да не се получи коричка. Изчакваме кремът да изстине напълно (много е важно да е изстинал).
Разбиваме кравето масло с пудрата захар и лъжица по лъжица прибавяме към изстиналия крем, като бъркаме с миксер.
Разрязваме кекса по дължина на три части. Слагаме долната част върху поднос. Намазваме с мармалад и с помощта на пош нанасяме крем. Слагаме втората част. Пак мажем с мармалад и отново крем. Най-отгоре е третата част. Отделяме малко крем за розичките за отгоре.
С останалия крем намазваме сладкиша. Поръсваме с крокант. Декорираме с розичките и слагаме черешки. Трябва да предстои цяла нощ в хладилника, така пандишпанът поема добре всички вкусове и аромати.
Франкфуртският венец с маслен крем е готов.
Коментари