Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Франкфуртски венец с маслен крем

Франкфуртски венец с маслен крем

Франкфуртски венец с маслен крем
Снимка: Лесно и вкусно с Катя
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"Впечатлете всички гости с Франкфуртския венец с маслен крем"

Необходими Продукти

  • За кекса
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 230 г
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 230 г
  • бакпулвер - 3 к.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • За крема
  • прясно мляко - 850 мл
  • захар - 100 г
  • крем ванилия - 2 пакета
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • мармалад - по избор (в случая е от ягоди)
  • крокант - за поръсване
  • череши - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кекса: Разбиваме кравето масло, пудрата захар, ванилията и солта за 10 минути.

Прибавяме яйцата - едно по едно. Продължаваме да разбиваме. Наливаме прясното мляко и смесваме добре. Следва пресятото брашно с бакпулвера и бъркаме с шпатула.

Щом сместа е готова, изсипваме във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно. Печем в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути (до суха клечка).

За крема: В купа смесваме малко прясно мляко с двата пакета крем ванилия. Останалото прясно мляко слагаме на огъня заедно със захарта. Щом се сгорещи, прибавяме първата смес и бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Сваляме от огъня.

Изсипваме в купа и покриваме със стреч, за да не се получи коричка. Изчакваме кремът да изстине напълно (много е важно да е изстинал).

Разбиваме кравето масло с пудрата захар и лъжица по лъжица прибавяме към изстиналия крем, като бъркаме с миксер.

Разрязваме кекса по дължина на три части. Слагаме долната част върху поднос. Намазваме с мармалад и с помощта на пош нанасяме крем. Слагаме втората част. Пак мажем с мармалад и отново крем. Най-отгоре е третата част. Отделяме малко крем за розичките за отгоре.

С останалия крем намазваме сладкиша. Поръсваме с крокант. Декорираме с розичките и слагаме черешки. Трябва да предстои цяла нощ в хладилника, така пандишпанът поема добре всички вкусове и аромати.

Франкфуртският венец с маслен крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Уникално красива!
31.03.2022 21:05