Начин на приготвяне
Свинския дроб сваряваме с вода, черен пипер, лук и малко чесън на прах. Смиламе го в машинка за месо или блендер.
Свинската и телешката кайма заедно със свинския черен дроб омесваме със ситно нарязан лук и чесън, сол на вкус, сурови яйца, заквасена сметана. Омесваме добре.
В две тави слагаме хартия за печене, на дъното на тавите слагаме резенчета бекон, след това и по краищата им.
Слагаме част от сместа с каймата на дъното, парчета бекон и нарязани сварени яйца, покриваме с друга част от каймата. Оформяме като солено руло.
Отгоре слагаме няколко парченца бекон.
Печем в загрята фурна докато се зачервят хубаво и излишната течност, останала от месото, намалее в тавичките.
Рулото дроб-асорти е готово.