Руло дроб-асорти

Руло дроб-асорти
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Руло дроб-асорти - само ми измислете гарнитура и е готово"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 1 кг
  • телешка кайма - 1 кг
  • свински черен дроб - 600 г
  • зелен чесън - 300 г
  • зелен лук - 300 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • подправки за свинско месо - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 6 бр. сурови + 8 бр. варени
  • бекон - 300 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън на прах - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинския дроб сваряваме с вода, черен пипер, лук и малко чесън на прах. Смиламе го в машинка за месо или блендер.

Свинската и телешката кайма заедно със свинския черен дроб омесваме със ситно нарязан лук и чесън, сол на вкус, сурови яйца, заквасена сметана. Омесваме добре.

В две тави слагаме хартия за печене, на дъното на тавите слагаме резенчета бекон, след това и по краищата им.

Слагаме част от сместа с каймата на дъното, парчета бекон и нарязани сварени яйца, покриваме с друга част от каймата. Оформяме като солено руло.

Отгоре слагаме няколко парченца бекон.

Печем в загрята фурна докато се зачервят хубаво и излишната течност, останала от месото, намалее в тавичките.

Рулото дроб-асорти е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: