Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Крем супичка от тиква

Крем супичка от тиква

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Крем супичка от тиква
Снимка: Дони Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Тиквена крем супа за всеки, който я обича"

Необходими Продукти

  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 2 средни
  • картофи - 3 бр.
  • тиква - 300 г (на кубчета или настъргана)
  • фиде
  • вода - 2 литра (топла)
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • куркума
  • магданоз
  • готварска сметана - 150 мл
  • тиквени семки - 10 - 15 бр. (печени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се сипва олиото и ситно нарязаните лук и чесън, запържват се за няколко минути.

Добавят се тиквата, картофите и морковите, задушават се за 5-6 минути, след което се долива топлата вода.

Супата се овкусява с подправките и се оставя да ври на среден огън до готовност. Сипва се готварската сметана и се поръсва магданоз.

Оставя се за кратко на котлона да клокне за 3-4 минути. С помощта на пастор се пасира до получаване на гладка и хомогенна тиквена супа.

Сервира се с леко запечени тиквени семки и няколко капки готварска сметана.

Крем супичката от тиква е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: