Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Пролетна крем супичка с гъби

Пролетна крем супичка с гъби

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
66530175
Пролетна крем супичка с гъби
Снимка: Diddy Portarska
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Щом ще се затопля и ще сваляме дрехи, супичката трябва да е по-лека, нали?"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • масло - 150 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се измиват, обелват и слагат в тенджера с подсолена вода. Сваряват се до пълно омекване.

Докато се варят, измиваме гъбите и ги нарязваме на едри парчета. След това ги запържваме със зехтина до готовност за консумиране.

Когато зеленчуците се сварят, отцеждаме водата от тях и ги пасираме. Трябва много добре да се пасират. Не е добре да остават бучки.

Към топлото пюре добавяме прясното мляко, маслото и заквсената сметана. Разбиваме отново с пасатора и слагаме на котлона да заври.

След това овкусяваме и веднага махаме от котлона. Сервираме гъбената супа в купа, като отгоре добавяме запържените гъби.

Пролетната крем супичка с гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: