Супа от коприва с месо

Супа от коприва с месо
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Супа от коприва с месо, с която желаем приятен апетит"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • коприва - 1 купа изчистена
  • ориз - 180 г
  • лук - 2 стръка пресен
  • домати - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • вода - 1.5 л вода
  • сол - на вкус
  • ЗА ЗАСТРОЙКАТА
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на късчета и го сварете в подсолена вода за около 60 минути. Ако желаете, можете да използвате и друг вид месо, само че го варете малко повече.

Загрейте олиото и в него задушете нарязаният на дребно пресен лук. Добавете измитият и отцеден ориз и задушавайте 2-3 минути.

След което добавете нарязаният на дребно домат и изчистената и нарязана на дребно коприва.

Разбъркайте добре. Прибавете подправките - черен пипер, червен пипер и зеленчуковата подправка. Гответе още 2-3 минути.

Отцедете от водата свареното пилешко месо и го прибавете и него.

Налейте около литър и половина топла вода и варете копривената супа около 30 минути.

Свалете от огъня супата с месо и пригответе застройката.

Разбийте в малка купичка яйцето и добавете киселото мляко. Разбийте отново и налейте малко от топлия бульон.

Разбъркайте застройката и я сипете в пилешката супа. Добавете сол на вкус и лъжица масло.

Разбъркайте добре и сервирайте готовата супа от коприва и месо.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: