Начин на приготвяне
Копривата се измива и след това се нарязва на по-дребно в зависимост от големината на листата, след което се попарва за около 5 минути.
После се почиства и нарязва на дребно пресният, лук и морков, слагаме на котлона тенджера и в нея се слага маслото и олиото, като се позагреят, се слага лукът и морковът, да се задушат за 5 мин.
Прибавя се и доматеният сок с лъжичка червен пипер и се овкусява със сол и черен пипер и се разбърква, слага се и запарената вече коприва и се долива вода, литър идва, по ваша преценка.
Готви се копривената супа до готовност на зеленчуците и сваряване на ориза или фидето.
Преди да се махне от огъня, се счупват яйцата в купа, разбъркват се и се изсипват във врящата супа, като се разбиват с телена бъркалка.
Овкусява се с лимон по желание. Гарнира се пролетна супа от коприва по желание със сирене.