Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Палачинки с рибно тесто

Палачинки с рибно тесто

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Палачинки с рибно тесто2 / 2
22/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - 250 г (филе)
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и се запича във фурната.

Рибното филе се сварява в подсолена вода заедно с моркова и запечения лук.

Приготвя се палачинково тесто, като се разбиват яйцата и към тях последователно с разбиване се прибавят прясното мляко и брашното.

Към тестото се добавят и свареното ситно накълцано филе от рибата, смлян черен пипер и сол на вкус.

Палачинките се приготвят от тази смес, като при поднасянето им се слага парченце лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: