Начин на приготвяне
Филето от риба се сварява с няколко резена стар лук, 1 бр. морков, дафинов лист и черен пипер. След сваряване рибата се изчиства от костите и накъсва на малки късчета. От бульона използваме и моркова, който накълцваме/намачкваме на ситно.
Картофите се сваряват и след изстиването им се намачкват с вилица.
Намачканите картофи и рибата се смесват като към тях добавяме сухите подправки, свежите наситнени, лимоновия сок и едно яйце.
Оформяме сместа като кюфтенца или къси кебапчета с дължина около 4-5 см. Може да се запекат на фурна при по-диетични желания оваляни само в брашно.
Могат да бъдат също така и изпържени в панировката. Бирата се слага на око към брашното и яйцата до получаване на смес като за палачинки.
След като ги потопим в палачинковата смес можем да ги оваляме в галета или смес от галета и чипс за по-хрупкаво. Пържат се в горещо олио.