Начин на приготвяне
Предварително се загрява фурната до 180 градуса. В подсолена вряща вода се вари бобът около 20 мин. Изцежда се и се оставя да изстине напълно.
Лешниците и кедровите ядки се запичат леко. Руколата се измива и изсушава. Реже се на ситно и се подрежда в салатиера. Реже се и зеленият фасул на къси парчета и се добавя при руколата.
Лешниците се режат на едри парчета и се поръсва салатата с тях. Смесват се 4 с.л. от зехтина и оцета в малка купа и се разбърква С този сос се поръсва салатата.
Доматът се реже на кубчета, поръсва се с останалия зехтин. Осолява се. Салатата се подрежда в чиния за сервиране, като се слагат доматите по средата. Украсяват се с боровите ядки.