Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от зелен фасул и лешници

Салата от зелен фасул и лешници

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Салата от зелен фасул и лешници1 / 2
22/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г, с отрязани крайчета, почистен от конците
  • лешници - 1/2 ч.ч. (80 г)
  • кедрови ядки - 1 с.л.
  • рукола - 1 връзка
  • оцет - 2 с.л., балсамов
  • зехтин - 6 с.л.
  • домати - 1 бр., твърд
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната до 180 градуса. В подсолена вряща вода се вари бобът около 20 мин. Изцежда се и се оставя да изстине напълно.

Лешниците и кедровите ядки се запичат леко. Руколата се измива и изсушава. Реже се на ситно и се подрежда в салатиера. Реже се и зеленият фасул на къси парчета и се добавя при руколата.

Лешниците се режат на едри парчета и се поръсва салатата с тях. Смесват се 4 с.л. от зехтина и оцета в малка купа и се разбърква С този сос се поръсва салатата.

Доматът се реже на кубчета, поръсва се с останалия зехтин. Осолява се. Салатата се подрежда в чиния за сервиране, като се слагат доматите по средата. Украсяват се с боровите ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: