Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от зелен фасул

Салата от зелен фасул

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Салата от зелен фасул1 / 2
27/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
24 мин.
Порции
2
"Свежа лятна салата с фин аромат на босилек"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 200 г пресни, малки фасулчета
  • домати - 2 броя
  • яйца - 3 броя
  • лук - 1/2 глава червен
  • сол
  • зехтин
  • оцет - ябълков
  • босилек - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеления фасул и го бланширайте за кратко.

В голяма чиния по средата се слага 1 цяло яйце. Около него се нареждат плътно домати на полумесеци, отгоре зеленият фасул, а най-накрая се добавя наситненият лук (като връхче).

Салатата се овкусява със сол, зехтин, оцет и малко босилек.

Останалите 2 яйца се нареждат на четвъртинки по периферията на чинията и салатата се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илиана
Илиана
Значи, трябват 3 яйца.
17.03.2011 13:56
1