Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пенне с аспержи и рикота

Пенне с аспержи и рикота

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пенне с аспержи и рикота1 / 2
12/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • аспержи - 2 връзки, с изрязани долни краища
  • лук - 1 глава, кромид
  • вода - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сирене - 2/3 ч.ч. Рикота
  • пенне - 500 г, къси тръбни макарони
  • яйца - 2 бр., леко разбити
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се варят в подсолена и вряща вода, докато омекнат. Изваждат се и се оставят на страни.

Макароните се варят във водата, в която са врели аспержите, до пълна готовност, като са леко жилави. Лукът се вари в зехтина с водата в малка тенджерка около 5 мин. Добавя се рикотата.

Макароните се се отцеждат и се връщат в тенджерата, в която са врели и се държат на средно силен огън.

Добавят се разбитите яйца, поръсват се със сол и пипер. Добавя се сирената смес и аспержите. Разбърква се добре и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: